aprenem-l-occitan

Aprenem l’occitan es una campanha de promocion dels corses d’occitan per adultes a l’iniciativa dels Centres de Formacion Professionala Occitans, de l’Institut d’Estudis Occitans e de l’Escòla Occitana d’Estiu. Es sostenguda pels Conselhs Regionals Miègjorn-Pirenèus, PACA, Ròse-Aups, Peitau-Charanta, pels Conselhs Generals de Tarn, Òlt e Tarn e Garona, per la comunitat d’aglomeracion Peirigordina, la comunitat d’aglomeracion Besièrs Mediterranèa e lo Ministèri de la Cultura e de la comunicacion.

Lo site es [aquí]


Istòria : 1065, assemblada de Tologes

Enluminure

Un article de la revista Viure numèro 3, 1965.

Viure 1965 : Revolucion Occitana

La revista Viure fondada en 1964 foguèt pendent un desenat d'ans lo luòc d'expression privilegiat per la critica, las analisas, l'expression d'una pensada occitana liura.

Los Païses Basses e Danemarc mandaràn a Ucraina de F-16

F-16C

Dimenge 20 d'agost de 2023, Mark Rutte, primièr ministre neerlandés, anoncièt que de F-16, avion de combat de concepcion estatsunidenca, serián mandats a Ucraina per los Païses Basses e per Danemarc.

Estudi sus la Cançon de la Crosada

En 2015 sortissiá lo libre Lorsque la poésie fait le souverain, Étude sur la Chanson de la Croisade Albigeoise.

Florian Vernet : presentacion de la tresena edicion del 'Dictionnaire grammatical de l'occitan moderne'

Vinha

En 2020 sortissiá a las Premsas Universitària de La Mediteranèa (PULM) la tresena edicion del Dictionnaire grammatical de l'occitan moderne de Florian Vernet.