cocut-cantLo Cocut es un còr occitan de cantaires. Nascut en 1992 a Clapièrs (Erau), organiza d'espectacles centrat sul cant.

L'objectiu dels membres fondators èra d'enriquir lo repertòri tradicional per dire d'animar melhor e en occitan las famosas fins de taulejada. Uèi organizan d'espectacles sus un repertòri fargat de « bric et de broc » amb las cançons que coneisson. N'an pel moment mai de dos cent.

Un trentenat de membres participan a l'aventura : « des occitans, mais aussi des néo-occitans, des pas occitans du tout et pas mal de types qui n'arrivent même pas à se définir ».

Programa de la debuta de 2017 :

Lo 8 de febrièr de 2017, a comptar de 20h30 : serada occitana a la Gazette cafée, rue Levat a Montpelhièr : aubades, etc...

Lo 19 de febrièr de 2017 a 17h00 espectacle COCUT & CO : Occitanie ! a la Passarèla, Rue de l'Occitanie à Jacou.

Lo 3 de Març de 2017 a 20h30 a Labegude (Ardecha) : espectacle per l'associacion Los Raiòls.

Lo grop organiza tanben de passejadas dins e al torn del vilatge de Clapièrs.

Per ne saupre mai : [cocut.org]


Florian Vernet : presentacion de la tresena edicion del 'Dictionnaire grammatical de l'occitan moderne'

Vinha

En 2020 sortissiá a las Premsas Universitària de La Mediteranèa (PULM) la tresena edicion del Dictionnaire grammatical de l'occitan moderne de Florian Vernet.

Extrach de 'La quimèra' de Joan Bodon

La Quimèra

Debuta del libre de Joan Bodon, La Quimèra (Edicions de Roergue, 1989)

Los Païses Basses e Danemarc mandaràn a Ucraina de F-16

F-16C

Dimenge 20 d'agost de 2023, Mark Rutte, primièr ministre neerlandés, anoncièt que de F-16, avion de combat de concepcion estatsunidenca, serián mandats a Ucraina per los Païses Basses e per Danemarc.

Sul libre 'S.T.O' de Régine Hugounenq

sto

En 2019 sortissiá lo libre S.T.O - Lo tust de tres letras de Régine Hugounenq. En novembre la revista de la metropòli de Montpelhièr ne fasiá la presentacion.

Las lengas de l'Union Europèa

En 2013 sortissiá lo libre de Jaume Corbera Pou, La Unió Europea, un mosaic lingüístic. Dins lo jornal La Setmana numèro 1001 Joan-Claudi Forêt ne fasiá la critica.