laguiola-cotel05/04/17 - En seguida d'una procedura iniciada per de la societat roergata "Forge de Laguiole", la cort de justícia de l'Union Europèa ven d'anular al nivèl de l'Union la marca "Laguiole" depausada per l'entreprenaire de la region parisenca Gilbert Szajner en 1993.

Aquò val sonque pels produches ligats a la cotelariá e a las arts de la taula.

Gilbert Szajner fabrica e vend tot e son contrari sens cap de ligam de res amb la region d'Aubrac e lo vilatge roergat de Laguiòla, ont l'activitat es pr'aquò fòrta amb una produccion de cotèls pro consequenta, mercés a la "Forge de Laguiole", societat avaironesa implantada al vilage, e a un ric malhum d'artesans talentoses.

Extrach : « La Cour confirme que la société "Forge de Laguiole" peut s’opposer à l’enregistrement, au niveau de l’Union, de la marque "Laguiole" dans le domaine, notamment, de la coutellerie et des couverts. En revanche, la société "Forge de Laguiole" ne peut pas s’opposer à l’enregistrement de la marque "Laguiole" dans des domaines dans lesquels elle n’exerce pas effectivement une activité »

[de legir : lo jutgament de la cort]

Aquel jutjament es una victorieta per l'economia d'Avairon e de la region Occitània.

Empèro las enganas son pas acabadas al nivèl nacional francés ont d'autras proceduras son en cors.

De seguir.