Lo 16 de decembre de 2017 a 14h30 se tendrà al CIRDÒC de Besièrs l'amassada generala dels amics del CIRDÒC. Totas la personas interessadas son convidadas a venir i participar.

Lo rescontre serà seguit d’un moment convivial e cultural amb lo tradicional concèrt de Nadal.

L'associacion n'aprofiecha per tornar rapelar sa foncion :

« Amb la creacion del Centre internacional de documentacion occitana en 1975, l’escrivan Ives Roqueta e los primièrs donators, contributors, cercaires, artistas e militants engatjats dins la construccion d’una « bibliotèca internacionala occitana » realizèron un projècte istoric : dotar la cultura e la societat d’òc d’una institucion culturala enciclopedica, professionala e de vocacion internacionala cargada de recampar per transmetre e far viure dins lo mond contemporanèu la riquesa e la diversitat de las expressions artisticas, scientificas, politicas e socialas occitanas.

« Vengut en 1998 lo primièr establiment public entièrament dedicat a la lenga e a la cultura occitanas, lo CIRDÒC bastèt pas jamai d’èsser una institucion ciutadana, que sas colleccions e sas accions existisson pas que mercés a la contribucion dels creators, dels cercaires, de las associacions e dels militants d’ont que venguèsson.

« La preservacion e la transmission a las generacions futuras del patrimòni cultural en lenga occitana es una preocupacion de totas e totes, donators coma utilizaires. Los obradors en matièra de cooperacion internacionala, de recèrca scientifica, de professionalizacion dels actors culturals, d’innovacion tecnologica portats per lo CIRDÒC e sos partenaris representan autant d’enjòcs que concernisson professionals e actors nombroses, que sián del mond de la cultura, de l’educacion, del desvolopament territorial, etc.

« Es la rason de la creacion dels Amics del Centre Interregional de Desvolopament de l’Occitan en 2016 a l’entorn d’un collectiu de professionals e ciutadans utilizaires dels servicis del CIRDÒC, per fin de jogar un ròtle actiu al prèp de l’establiment.

« L’associacion dels Amics del CIRDÒC es un collectiu ciutadan e independent. Ja mai de 300 personas, universitaris, professionals de l’educacion e de la cultura, artistas, escrivans, editors, associacions o simples utilizaires, de pertot en França e tanben d’en defòra, an aderit als Amics dels CIRDÒC. »

[ne saupre mai]