pic-occitaniaLa region Occitània dins son magazine del mes de genièr de 2017 comunica sus la politica propausada per l'executiu en matèria de torisme. Los elegits an per ambicion de menar la region dins lo tòp 10 europèu de las destinacions europèas.

Per aquò far l'executiu lancèt tre la fin de l’an passat una concertacion al prèp dels professionals que desbocarà sus un plan d’accion al segond semèstre de 2017.

En parallèl, Carole Delga presidenta de la region, anoncièt l’extension a l’ensemble del territòri de la region Occitània del dispositiu dels Grands Sites que faguèt sas pròvas en Miegjorn-Pirenèus. L'objectiu es d'afortir lo malhum toristic del territòri regional en s'apiechant dels sites que benefician ja, al nivèl nacional o internacional, d’una notorietat establida. Aital lo poder d’atraccion de cada sites pòt ajudar l’ensemble del territòri.

En mai de las campanhas de promocion suls mercats franceses e estrangièrs, lo dispositiu dels Grands Sites permet de sostenir los investiments per fin de melhorar la qualitat de l’acuèlh, dels produches e dels servicis.


Musica : entrevista de Guillaume Lopez

Guillaume Lopez

Dins son magazine del mes de novembre de 2019, la vila de Tolosa publicava una entrevista de Guillaume Lopez.

Lo musèu Carnavalet

Musèu Carnavalet a París

Sul musèu Carnavalet a París, un article de Gui Matieu dins la revista parisenca Lo vira solelh numèro 51, tardor de 2016.

Union Europèa : ajudas a la infrastructuras de transpòrt

Ralh ferroviari

Lo dijòus 22 de junh de 2023 la Comission Europèa comunicava sus la politica de l'Union en matèria de transpòrt. Son 6,2 miliards d'èuros que seràn investits dins las infrastructuras.

Subre lo festenal de l'universitat Joan Jaurés 'L'Occitan fa punk' de 2022

L'occitan fa punk, Tolosa, 2022

Dins son edicion de novembre de 2022, lo jornal de la comuna de Tolosa, À Toulouse presentava lo festenal L'Occitan fa punk.

Provença : la comuna de La Seina comunica en occitan

La Seina

La vila de La Seina en Provença sul sieu site internet presenta cada mes dins la seccion D'aquí un article en occitan.