Lo 17 de febrièr lo Centre Occitan Ròcaguda (COR) d'Albi organiza una vesprada dedicada als ligams entre la lenga occitana e la lenga catalana. Presentacion del COR :

Vos convidam lo dissabte 17 de febrièr a 5 oras del vèspre al Centre Occitan Ròcaguda per una descobèrta dels ligams lingüistics e culturals entre l’occitan e lo catalan.

Sovent ausissèm dire que lo catalan e l’occitan son de lengas sòrres, encara mai sòrres que caduna amb las autras lengas romanicas. Quins son los ligams que las unisson e de qué las dessepara ?

Son aquelas questions e plan d’autras que naisson tre qu’ensajam de furgar dins los rapòrts entre las lengas, e sustot quand ensajam de balhar una definicion a de mots coma « lenga », « varianta », « dialècte »...

Parlarem de las originas comunas, del nom de las lengas, dels territòris ont se parlan e de lor politica lingüistica, de las variantas, e tanben de las tradicions partejadas o pas.

Après, i aurà de temps per las questions de cadun.

Venètz partejar aquel moment ! La dintrada es liura e gratuita.

cor

[ligam COR]


Carles Pons : diaspòra roergassa en Argentina

Clement Cabanettes, Pigüé

Un article de Carles Pons sus la diaspòra roergassa en Argentina.

Lei santons de Provença

Sus los santons de provença, un article de la revista del conselh general de las Bocas de Ròse, Accent de Provence, numèro 263, novembre e decembre de 2016.

Union Europèa : ajudas a la infrastructuras de transpòrt

Ralh ferroviari

Lo dijòus 22 de junh de 2023 la Comission Europèa comunicava sus la politica de l'Union en matèria de transpòrt. Son 6,2 miliards d'èuros que seràn investits dins las infrastructuras.

Patrick Sauzet : Per un modèl mimetic del contacte de lengas (1987)

Sul perqué de l'abandon de la lenga occitana, al delà del modèl erosiu e del modèl conflictual. Un article de Patrick Sauzet dins la revista Lengas.

Peticion contra la fin de l'Estivada de Rodés : Gardarem l'Estivada

Gardarem l'Estivada

Après las anóncias del conse de Rodés, Christian Teyssèdre, al subjècte de las animacions estivalas previstas per la vila, que preveson la desaparicion de l'Estivada coma manifestacion culturala occitana, un collectiu s'organiza per son manteniment.