Après mantunas annadas d'estudis, la direccion dels Bastiments de França e lo Ministèri de la cultura e de la comunicacion, an presentats lo 16 de mai de 2017 los resultats de lors recèrcas sus la colorizacion del timpan de l'abadiá de Concas.

Un documentari de Médi Bara es estat concebut. Los comentaris son de Sénher Causse arquitècte dels bastiments de França, de Dòna Delmas conservairtriz de las antiquitats e dels objèctes d'art del departament d'Avairon, de Sénher Langlois restaurator agreat dels monuments istorics, e tanben del Fraire Jean Régis Harmel, abat, e de Pierre Séguret.

Lo filme espepiça pel menut lo trabalh de recèrca efectuat e presenta las problematicas istoricas levadas : datacion, influéncias, tecnicas emplegadas, originalitat, plaça de Concas dins la crestianitat del sègle XII en Euròpa...

La presentacion en exclusivitat del documentari es estada facha al Centre Europèu de Concas.


Pèire Lagarde sus Joan Bodon (1971)

Joan Bodon

En 1971 dins la revista Vida Nòstra Pèire Lagarde presentava Joan Bodon.

Joan B. Seguin : critica del libre de Robèrt Lafont 'Renaissance du Sud'

Renaissance du sud, Robèrt Lafont, Gallimard

En 1970 sortissiá lo libre de Robèrt Lafont Renaissance du Sud. Essai sur la litteratura occitane au temps de Henri IV.

Croàcia passa a l'èuro e intra dins l'espaci Schengen

Membre de l'Union Europèa dempuèi 2013, Croàcia emplega dempuèi aqueste 1èr de genièr de 2023 l'èuro coma moneda. De pèças novèlas son donc intradas en circulacion.

Nòva : 'La lutz e l'ombra' de Valèri Bernard

Johann Heinrich Füssli 'La cachavièlha'

En 1938 dos ans après sa mòrt sortissiá lo recuèlh de nòvas La feruno de Valèri Bernard.

Lo site de René Merle : Remembrança

Illustracion, site de René Merle

René Merle es actiu dempuèi las annadas setanta al còp coma escrivan, cercaire o militant. S'interessèt notadament a l'accion occitanista e a la lenga occitana. Publica sus un site dedicat la frucha de son trabalh.