Euroregion
L'Euroregion lança un apèl a projècte, 2023

L'Euroregion Pirenèus-Mediterranèa, lança un apèl a projècte.

Presentacion :

« L’Euroregion Pirenèus-Mediterranèa AECT (EPM) valoriza la diversitat culturala, lingüistica, e patrimoniala de son territòri. L’EPM es un espaci de referéncia al plan europèu e mediterranèu en matèria de cooperacion dins lo domeni cultural sustot dins lo sosten al desvolopament e a la creacion artistica jos totas sas formas, e dins la valorizacion de totes sos patrimònis.

« Lo present apèl a projècte cultura s’inscriu dins l’encastre de la fuèlha de rota de l’Euroregion, per tal de bastir un futur resilient d’aicí a 2030. Prevei de promòure la diversitat culturala dins l’Euroregion e una cultura dobèrta sul bacin mediterranèu, e solidari amb d’autres territòris.

« Per tot depaus de dorsièr de candidatura a un apèl a projèctes emeses per l’Euroregion Pirenèus-Mediterranèa, volgatz prene coneissença dels documents aplicables a respectar, en complement del reglament de cada apèl. »

Las entresenhas son sul site de l'Euroregion


Sul libre 'Composition Française' de Mona Ozouf

Après la sortida del libre de Mona Ozouf Composition Française Joan-Guilhem Roqueta ne fasiá la critica.

Max Roqueta e Dante Alighieri

Dante Alighieri

Lo tèxt çai-jos es extrach de la plaqueta de presentacion de la mòstra : Max Roqueta, la libertat de l’imaginari, que se debanèt en 2014 e 2015 a Montpelhièr.

Ajuda militara a Ucraina : Caesars e missils AASM

Missil AASM

Lo 18 de genièr de 2024 lo ministre de la defensa francés Sébastien Lecornu anoncièt un cèrt nombre de mesuras per ajudar Ucraina dins sa lucha contra l'occupant rus.

Lenga occitana, beluga de l'espèr

Belugas

Un tèxt del jornal La Beluga (Tarn e Garona), agost de 2008.

Joan B. Seguin : critica del libre de Robèrt Lafont 'Renaissance du Sud'

Renaissance du sud, Robèrt Lafont, Gallimard

En 1970 sortissiá lo libre de Robèrt Lafont Renaissance du Sud. Essai sur la litteratura occitane au temps de Henri IV.