Euroregion
L'Euroregion lança un apèl a projècte, 2023

L'Euroregion Pirenèus-Mediterranèa, lança un apèl a projècte.

Presentacion :

« L’Euroregion Pirenèus-Mediterranèa AECT (EPM) valoriza la diversitat culturala, lingüistica, e patrimoniala de son territòri. L’EPM es un espaci de referéncia al plan europèu e mediterranèu en matèria de cooperacion dins lo domeni cultural sustot dins lo sosten al desvolopament e a la creacion artistica jos totas sas formas, e dins la valorizacion de totes sos patrimònis.

« Lo present apèl a projècte cultura s’inscriu dins l’encastre de la fuèlha de rota de l’Euroregion, per tal de bastir un futur resilient d’aicí a 2030. Prevei de promòure la diversitat culturala dins l’Euroregion e una cultura dobèrta sul bacin mediterranèu, e solidari amb d’autres territòris.

« Per tot depaus de dorsièr de candidatura a un apèl a projèctes emeses per l’Euroregion Pirenèus-Mediterranèa, volgatz prene coneissença dels documents aplicables a respectar, en complement del reglament de cada apèl. »

Las entresenhas son sul site de l'Euroregion


Extrach de 'La quimèra' de Joan Bodon

La Quimèra

Debuta del libre de Joan Bodon, La Quimèra (Edicions de Roergue, 1989)

Punt de vista de Jacme de Cabanas sul diccionari de Cantalausa (2002)

diccionari Cantalausa

En 2002 alara que Cantalausa acabava los sieu diccionari, Jacme de Cabanas li donava son punt de vista.

Croàcia passa a l'èuro e intra dins l'espaci Schengen

Membre de l'Union Europèa dempuèi 2013, Croàcia emplega dempuèi aqueste 1èr de genièr de 2023 l'èuro coma moneda. De pèças novèlas son donc intradas en circulacion.

Robèrt Lafont : critica del libre de Renat Nelli 'Le Roman de Flamenca' (1966)

Roman de Flamenca - Nelli

En 1966, Renat Nelli publicava lo libre Le Roman de Flamenca. Robèrt Lafont dins la revista Viure numèro 6 ne fasiá la critica.

Lo pintre Pierre François

Presentacion de Pierre François, pintre originari de Seta, que a son biais participèt a la fin del sègle XX a l'accion occitana en illustrant de cobèrtas de libres.