Airbus afortís sa preséncia a Tolosa. Lo grop ven de debutar, sul site del Palays, la construccion d'un bastiment novèl. Nomat K2 farà un pauc mai de 14 000 m2.

Aquel bastiment deu aculhir lo sèti de la division Airbus Defense and Space (ADS) especializada dins la concepcion e la fabricacion de satellits, de drònes, d'avions militars o de sistèmas de comunicacions ; aquela entitat es tanben en carga de programas scientifics ligats a la navigacion e d'observacion de la Tèrra.

La primièra pèira es estada pausada lo 24 de genièr de 2019 per Pierre Barrouillet director dels sites tolosans de la division. La siá liurason definitiva es prevista per la fin de 2019. Lo projècte representa un investiment de 20 milions d'èuros.

Los efectius d'Airbus Defense and Spaced son a creise. En 2018 son mai de 400 salariats que son venguts rejonhe los sites tolosans.


Airbus desvela Maveric

Meveric

A l'escasença del salon de Singapor que se debanèt del 11 al 16 de febrièr de 2020, lo constructor Airbus desvelèt Maveric.

Intelligéncia artificiala e reglamentacion a l'escala de l'Union

Artificial Intelligence Europe 2021

D'algoritmes d'intelligéncia artificiala son dempuèi qualques ans d'en pertot en accion e lor usatge es pas reglamentat.

Los mots de milhau

En 2015 sortissiá lo libre de Martine e Jacques Astor, Los mots de Millau.

Tolosa e los iperlops : HTT lèva lo pè

HTT a Francazal, Tolosa

En 2017 la societat Hyperloop Transportation Technologies (HTT) que desvolopa d'iperlops s'installava a Tolosa. En 2019 lo montatge d'una primièra pista d'ensag sul site de Francazal èra acabat. Los dirigents de la societat prevesián de ne construïr una segonda a proximitat. Los accòrds qu'aviá HTT amb la metropòli de Tolosa per la poder bastir son estats resilhats a la fin de 2021.

Tolosa : assemblatge de l'A321

La societat Airbus anoncièt en genièr de 2020 qu'anava crear a Tolosa una linha d'assemblatge per son avion lo A321.

La venda de veïculs electrics doblèt en un an

En 2020 en Euròpa la part dels veïculs electrics dins las vendas èra al segond trimèstre de 3,5 %. En 2021 pel meteis periòd èra de 7,5 %. Un pauc mai del doble.

Primièr vòl amb de passatgièrs per Virgin Galactic

Lo VSS Unity lo 11/07/2021

Lo dimenge 11 de julhet de 2021 la societat Virgin Galactic mandèt en nauta altitud quatre passatgièrs.