encontres-depecheLo grop de premsa La Dépêche du Midi organiza sus l'annada 2017 Los Encontres d'Occitània (Les Rencontres d'Occitanie).

D'especialistas e actors de la region son convidats per escambiar e debatre sus de tematicas divèrsas : sciéncias, economia...

En genièr de 2017 Serge Haroche prèmi nobèl de fisica èra lo convidat de la primièra edicion a Tolosa. Lo tèma de son expausat èra : Vers une nouvelle révolution quantique : avancées fondamentales et perspectives technologiques.

Lo 23 de febrièr a Montpelhièr, Muriel Penicaud presentarà la conferéncia : Business France au service de l'internationalisation des économies régionales. L'exemple de l'Occitanie.

Las conferéncias se fan lo quatren dijòus de cada mes, alternativament a La Dépêche du Midi a Tolosa o a Midi-Libre a Montpelhièr

[ligam]


Nòva : 'La lutz e l'ombra' de Valèri Bernard

Johann Heinrich Füssli 'La cachavièlha'

En 1938 dos ans après sa mòrt sortissiá lo recuèlh de nòvas La feruno de Valèri Bernard.

Montpelhièr : l'arpa del Senhor Guilhèm

En març de 2018 dins sa revista mesadièra la vila de Montpelhièr comunicava en occitan.

Los Païses Basses e Danemarc mandaràn a Ucraina de F-16

F-16C

Dimenge 20 d'agost de 2023, Mark Rutte, primièr ministre neerlandés, anoncièt que de F-16, avion de combat de concepcion estatsunidenca, serián mandats a Ucraina per los Païses Basses e per Danemarc.

Max Roqueta e Dante Alighieri

Dante Alighieri

Lo tèxt çai-jos es extrach de la plaqueta de presentacion de la mòstra : Max Roqueta, la libertat de l’imaginari, que se debanèt en 2014 e 2015 a Montpelhièr.

Joan-Claudi Sèrras : critica de 'La pluèja rossèla' de Julio Llamazares

La pluèja rossèla, Julio Llamazares

En 2008 sortissiá a cò de IEO Edicions la traduccion occitana del libre de Julio Llamazares La lluvia amarilla.