Lo dissabte 26 de mai de 2018 lo Centre Occitan Ròcaguda (COR) organiza una conferéncia sul tèma : Albi ciutat occitana.

La manifestacion se farà al Centre Cultural Occitan de l'Albigés, 28 carrièra Ròcaguda a Albi, a 17h.

Presentacion dels organizators :

« Segur pardí, sèm en Occitània ! Mas cossí trapar la preséncia d’aquesta lenga e cultura per de passejaires, emai per d’Albigeses ? N’es pas mai lenga de la vida vidanta. Alara, qual s’en servís e ont se parla ? Cossí aquò evoluís ?

« Una presentacion viva, en francés, plan illustrada de fòtos e de documents mai que mai inedits, amb la volontat de religar d’elements esparpalhats dins de libres o entenduts dins d’unas conferéncias : dels trobadors a l’epòca actuala, veirem l’accent, lo pastèl, los anissons, la literatura, los noms de carrièras... D’evidéncias d’unes còps e de donadas pauc conegudas a d’autres, las nosar per que l’ensemble trape sens.

« Serà dissabte, lo 26 de mai a 5 oras, al Centre occitan d’Albi, dins l’ostal Ròcaguda, aqueste amiral qu’a tant fait per sa vila e per l’occitan. Dintrada a gràtis e dubèrta a totes. Serà una passejada dins Albi e dins lo temps, amb la volontat de respondre a una question sovent pausada : finalament la lenga e la cultura occitanas, qu’es aquò, aicí e ara ? »

Bernat Lescalier


Conte : 'L'enfant polit' de Joan Bodon

Lo Drac

Lo conte L'enfant polit de Joan Bodon foguèt publicat dins lo recuèlh Contes del Drac en 1975.

L'occitan es un balon de rugbi !

rugbi

En setembre de 2013, J. B. publicava sul site de l'IEO d'Aveyron lo sieu punt de vista sus la lenga occitana.

Los Païses Basses e Danemarc mandaràn a Ucraina de F-16

F-16C

Dimenge 20 d'agost de 2023, Mark Rutte, primièr ministre neerlandés, anoncièt que de F-16, avion de combat de concepcion estatsunidenca, serián mandats a Ucraina per los Païses Basses e per Danemarc.

Sul libre 'S.T.O' de Régine Hugounenq

sto

En 2019 sortissiá lo libre S.T.O - Lo tust de tres letras de Régine Hugounenq. En novembre la revista de la metropòli de Montpelhièr ne fasiá la presentacion.

Musica : Lo jai

Lo Jai - Musica Lemosina

En 1982 sortissiá lo disc de musicas tradicionalas del Lemosin del grop Lo Jai