Lo Centre Occitan del País Castrés comunica :

Pel vinten e un còp, joves e mens joves se van tornar trobar per faire prodèl a la lenga nòstra e participar a la tradicionala Dictada Occitana. Lo tèxt serà tirat de l'òbra Còr d'Occitània, escrivans del sègle vint.

Aquest an cada participant serà regalat d'un l’espectacle.

Per fin que lo mai de mond i pòscan trobar d’interès e de plaser, malgrat las diferéncias de nivèl, los participants auràn la causida entre doas opcions :

  • L’opcion 1 s’adreiça a los que se sentisson pas d’aise a l’escrich e que poiràn faire una dictada a traucs ont se comptaràn pas que las bonas responsas.
  • L’opcion 2 s’adreiça a los que son mai afortits, que faràn una dictada classica.

Luòc e orari : dissabte 26 de genièr de 2019 a Castras, sala Loïsa Paulin (carrièra Loís David).


Antonin Perbòsc : Fuòc nòu (1904)

Antòni Perbòsc

Article d'Antonin Perbòsc publicat pel primièr còp dins la revista Mont-Segur en 1904.

Critica del libre 'École, Histoire de France et Minorités nationales'

Ecole, Histoire de France et Minorités nationales, Napoleon Bonaparte

Critica per Romieg Pach del libre de Claude Gendre e Françoise Javelier : École, Histoire de France et Minorités nationales (Fédérop, 1978)

Croàcia passa a l'èuro e intra dins l'espaci Schengen

Membre de l'Union Europèa dempuèi 2013, Croàcia emplega dempuèi aqueste 1èr de genièr de 2023 l'èuro coma moneda. De pèças novèlas son donc intradas en circulacion.

Extrach del 'Lo fiu de l'uòu' de Robèrt Lafont

Dins lo conte Lo fiu de l'uòu publicat en 2001 per Atlantica, Robèrt Lafont s'arrèsta dins sa narracion a Besièrs en 1209 del temps de la crosada e del grand masèl. Extrach.

Sul libre 'S.T.O' de Régine Hugounenq

sto

En 2019 sortissiá lo libre S.T.O - Lo tust de tres letras de Régine Hugounenq. En novembre la revista de la metropòli de Montpelhièr ne fasiá la presentacion.