pic-occitaniaLa region Occitània dins son magazine del mes de genièr de 2017 comunica sus la politica propausada per l'executiu en matèria de torisme. Los elegits an per ambicion de menar la region dins lo tòp 10 europèu de las destinacions europèas.

Per aquò far l'executiu lancèt tre la fin de l’an passat una concertacion al prèp dels professionals que desbocarà sus un plan d’accion al segond semèstre de 2017.

En parallèl, Carole Delga presidenta de la region, anoncièt l’extension a l’ensemble del territòri de la region Occitània del dispositiu dels Grands Sites que faguèt sas pròvas en Miegjorn-Pirenèus. L'objectiu es d'afortir lo malhum toristic del territòri regional en s'apiechant dels sites que benefician ja, al nivèl nacional o internacional, d’una notorietat establida. Aital lo poder d’atraccion de cada sites pòt ajudar l’ensemble del territòri.

En mai de las campanhas de promocion suls mercats franceses e estrangièrs, lo dispositiu dels Grands Sites permet de sostenir los investiments per fin de melhorar la qualitat de l’acuèlh, dels produches e dels servicis.


Joan Fourié sus Renat Nelli (1982)

Renat Nelli (René Nelli)

Un tèxt de Joan Fourié publicat dins la revista Aicí e ara (mai de 1982).

Punt de vista d'Ives Roqueta sus l'occitanisme (1965)

La revista Viure en 1965 interrogava los actors de l'occitanisme del temps. Aquí lo testimoniatge d'Ives Roqueta.

Croàcia passa a l'èuro e intra dins l'espaci Schengen

Membre de l'Union Europèa dempuèi 2013, Croàcia emplega dempuèi aqueste 1èr de genièr de 2023 l'èuro coma moneda. De pèças novèlas son donc intradas en circulacion.

Sèrgi Viaule sul libre de Jules Cubaynes 'Camins de guèrra'

Camin de guèrra, Jules Cubaynes

Una critica de Sèrgi Viaule pareguda dins lo jornal La Setmana en 2018.

País de cocanha

pastel

Un article de la revista del consèlh regional d'Occitània de decembre de 2018 e genièr de 2019.