Florant Mercadier
Detalh de l'afica de l'espectacle 'L'Occitanie pour les nuls'

Del 19 al 22 de febrièr de 2020 al Teatre Le fil à plomb de Tolosa, Florant Mercadier presentava son espectacle L’Occitanie pour les Nuls.

Amb la siá musica, son umor e un bricon de marrida fe, Florant Mercadier conta l'istòria d'Occitània, la pichòta e la granda.

Un conte umoristic per descobrir lo país e los que dempuèi de sègles la fan.

Sabiatz, per exemple, que los trobadors avián inventat lo RAP ? Que l'autor del Se canta èra fòl ? E sustot sabiatz que tot aquò es verai ?

Florant vos explicarà tot aquò pel menut. E, promés ! Tot es vertadièr !

Posant dins las siás raiças occitanas e sos viatges de pel mond Florant Mercadièt inventa pel plaser de totes d'istòrias de l'imatginari matissat e d'un umor irresistible.

Es representat per l'agéncia Sirventés


Extrach del 'Lo fiu de l'uòu' de Robèrt Lafont

Dins lo conte Lo fiu de l'uòu publicat en 2001 per Atlantica, Robèrt Lafont s'arrèsta dins sa narracion a Besièrs en 1209 del temps de la crosada e del grand masèl. Extrach.

Temps de castanhas, temps de Totsants...

Aliment emblematic dels païses occitans, la castanha.

Votacion del Parlament Europèu per melhorar la mobilitat electrica

Lògo recarga electrica

A la debuta del mes de julhet de 2023 lo Parlament Europèu votèt per l'adopcion de règlas novèlas per fin de far créisser lo nombre de las estacions que permeton de recargar los veïculs electrics. Las novèlas disposicions preveson tanben de ne facilitar l'usatge.

Agricultura : per estalviar l'aiga, lo palhatge

Palhatge dins un òrt

Aurelian Chaire dins l'enscastre de sos estudis en agricultura anèt trabalhar en Casamança. Dins l'edicion del 11 al 17 d'abril de 2014 del jornal La Setmana, presentava la tecnica del palhage.

Los archius dels Amics de la lenga d'òc son al CIRDÒC

Fons Amic de la lenga d'oc

En octobre de 2017 los archius dels Amics de la lenga d'òc, l'antena parisenca del felibritge, son intrats dins las colleccions del CIRDÒC.