Capitada per la jornada pedagogica organizada per Calandreta lo 1ièr de decembre a Tolosa. Èran mai de tres cent a participar a l'encontre.

La Confederacion per l'intermediari de son establiment d’ensenhament superior Aprene, mena una recèrca pedagogica permanenta per fin de melhorar son ensenhament dins las escòlas.

Aquelas jornadas pedagogicas regularament organizada permeton d'escambiar, d'alimentar la reflexions. Son dobèrtas al personal en contacte amb los enfants dins las calandretas de tot l’espaci occitan : regents, novelaris, ajudas mairalas, bibliotecaris...

Los diferents talhièrs d’escambis e las soscadissas pòrtan sus de tematicas precisas ligadas als domènis d'intervencions de la Confederacion Calandreta coma l’immersion, las avaloracions, l'estatut del cap d'establiment, las familhas de lenga...

[Calandreta]


Sèrgi Gairal sus Cantalausa

Cantalausa

Après la mòrt de Cantalausa en 2006 Sèrgi Gairal que lo coneissiá plan publicava dins lo jornal La Setmana un omenatge.

Max Roqueta e Dante Alighieri

Dante Alighieri

Lo tèxt çai-jos es extrach de la plaqueta de presentacion de la mòstra : Max Roqueta, la libertat de l’imaginari, que se debanèt en 2014 e 2015 a Montpelhièr.

Union Europèa : ajudas a la infrastructuras de transpòrt

Ralh ferroviari

Lo dijòus 22 de junh de 2023 la Comission Europèa comunicava sus la politica de l'Union en matèria de transpòrt. Son 6,2 miliards d'èuros que seràn investits dins las infrastructuras.

Pèire Cardenal : 'Vera vergena, Maria'

Detalh de l'òbra de Rafaèl La sacrada familha

Poèma de Pèire Cardenal : Vera vergena, Maria

Bilingüisme ! E perqué pas !

Bilingüisme

En 2019, Pèire Escudé èra convidat per l'IEO de Rodés per parlar del bilingüisme.