Grop OC
Lo grop OC sul rodatge del videoclip de 'De bon matin'

Lo grop de musica OC plan conegut per sos espectacles de son e lum publiquèt en decembre de 2020 un videoclip d'un pauc mai de tres minutas. Presenta lor cançon De bon matin.

Lo clip es estat rodat dins la region dels estangs de Bages e de Peiriac prèp de Narbona. Es estat realizat per Philippe Benoist.

Christian Salès creator del grop OC trabalha amb un collectiu de musicians que, amb el, e pel plaser del public, jòga amb l'eretatge musical occitan e las tecnicas modèrnas.

Es tanben editor : en 2012 tornèt editar la Cançon de la crosada.


Andreu Nin : La revolucion d'octòbre e la question nacionala

Detalh d'una medalha datant del temps de l'URSS

En 1935 sortissiá lo libre Els moviments d'emancipació nacional d'Andreu Nin (1892-1937). Aquí çai-jos una seleccion de son tèxt.

Lei santons de Provença

Sus los santons de provença, un article de la revista del conselh general de las Bocas de Ròse, Accent de Provence, numèro 263, novembre e decembre de 2016.

Votacion del Parlament Europèu per melhorar la mobilitat electrica

Lògo recarga electrica

A la debuta del mes de julhet de 2023 lo Parlament Europèu votèt per l'adopcion de règlas novèlas per fin de far créisser lo nombre de las estacions que permeton de recargar los veïculs electrics. Las novèlas disposicions preveson tanben de ne facilitar l'usatge.

Sul libre de Régine Lacroix-Neuberth 'Le Théatricule et le caleçon d'écailles'

Le Théatricule et le caleçon d'écailles

Critica de Robèrt Lafont del libre Le Théatricule et le caleçon d'écailles.

Conte : 'Lo meu ostal' de Joan Bodon

Plancat

Lo recuèlh Contes del meu ostal de Joan Bodon sortiguèt en 1951.