Lo dissabte 14 de setembre de 2019 serà inaugurada a Tolosa davant l'intrada del Jardin de las Plantas l'estatua de Frederic Mistral.

L'òbra de Sébastian Langloÿs serà desvelada a 14h30. Un vin d'onor porgit per la comuna de Tolosa accompanharà l'eveniment.

Seràn presents : Carole Delga presidenta de la region Occitània, Jean-Luc Moudenc cònsol màger de la vila e Jacques Mouttet capolièr del Felibrige.

La velha, una jornada d'estudi es prevista a l'Ostal d'Assezat sus Frederic Mistral e l'expausicion Mistral e l'Euròpa serà inaugurada a l'Ostal d'Occitània.

Las manifestacions son organizadas per lo Felibrige amb lo sosten de la region Occitània e de la comuna de Tolosa. Convergéncia occitana, Calandreta, lo CIRDÒC e l'Universitat Joan Jaurés participaràn als eveniments.


Sus l'empec de la lenga occitana en sciéncia

tablèu

Un article de Felip Carbona publicat dins la revista Vida Nòstra en 1972, sus l'emplec de la lenga occitana en sciéncia.

Robèrt Lafont : critica del libre de Renat Nelli 'Le Roman de Flamenca' (1966)

Roman de Flamenca - Nelli

En 1966, Renat Nelli publicava lo libre Le Roman de Flamenca. Robèrt Lafont dins la revista Viure numèro 6 ne fasiá la critica.

Union Europèa : ajudas a la infrastructuras de transpòrt

Ralh ferroviari

Lo dijòus 22 de junh de 2023 la Comission Europèa comunicava sus la politica de l'Union en matèria de transpòrt. Son 6,2 miliards d'èuros que seràn investits dins las infrastructuras.

Sul libre 'Poesia catalana del sègle XX' - Robèrt Lafont - 1965

poesia

En 1963 sortissiá lo libre Poesia catalana del sègle XX. Robèrt Lafont ne faguèt la critica dins la revista Letras d'òc.

Provença : la comuna de La Seina comunica en occitan

La Seina

La vila de La Seina en Provença sul sieu site internet presenta cada mes dins la seccion D'aquí un article en occitan.