Après mantunas annadas d'estudis, la direccion dels Bastiments de França e lo Ministèri de la cultura e de la comunicacion, an presentats lo 16 de mai de 2017 los resultats de lors recèrcas sus la colorizacion del timpan de l'abadiá de Concas.

Un documentari de Médi Bara es estat concebut. Los comentaris son de Sénher Causse arquitècte dels bastiments de França, de Dòna Delmas conservairtriz de las antiquitats e dels objèctes d'art del departament d'Avairon, de Sénher Langlois restaurator agreat dels monuments istorics, e tanben del Fraire Jean Régis Harmel, abat, e de Pierre Séguret.

Lo filme espepiça pel menut lo trabalh de recèrca efectuat e presenta las problematicas istoricas levadas : datacion, influéncias, tecnicas emplegadas, originalitat, plaça de Concas dins la crestianitat del sègle XII en Euròpa...

La presentacion en exclusivitat del documentari es estada facha al Centre Europèu de Concas.


Montpelhièr : l'arpa del Senhor Guilhèm

En març de 2018 dins sa revista mesadièra la vila de Montpelhièr comunicava en occitan.

Punt de vista de Jacme de Cabanas sul diccionari de Cantalausa (2002)

diccionari Cantalausa

En 2002 alara que Cantalausa acabava los sieu diccionari, Jacme de Cabanas li donava son punt de vista.

Los Païses Basses e Danemarc mandaràn a Ucraina de F-16

F-16C

Dimenge 20 d'agost de 2023, Mark Rutte, primièr ministre neerlandés, anoncièt que de F-16, avion de combat de concepcion estatsunidenca, serián mandats a Ucraina per los Païses Basses e per Danemarc.

Sus la Cançon de Santa Fe

Letrina Cançon de Santa Fe

Un article de la revista La Cigalo Narbouneso (abril de 1927, pagina 49). Autor : P. Albarel. L'ortografia del tèxt es estada corregida.

Vidèo : lo tambornet

Tambornet

Presentacion de jòc de bala al tambornet. Una vidèo del CIRDÒC.